دانلود پایان نامه تهاجم فرهنگی و راهکارهای مقابله با آن
نوشته شده توسط : ketabpich

تعداد صفحات:46
نوع فایل:word
فهرست مطالب:
پیشگفتار
مقدمه
مفهوم تهاجم فرهنگی
خرده فرهنگ ها
تهاجم و تبادل فرهنگی
اصل گزینش
اصل تحصیل و جذب
اصل تولید فرهنگی
مراحل و ابعاد تهاجم فرهنگی
شناخت ملت ها
بی هویت کردن و از خود بیگانه ساختن ملت ها
تضعیف باورها و اعتقادات مذهبی
بی ارزش ساختن ارزش های اخلاقی و ترغیب به رها شدن از قیود
تحقیر و تحریف تاریخ
تخریب و نفی هویت ملی
تخریب الگوها و اسوه های خودی
ترویج خط و زبان بیگانه
تحقیر استعداد و توان مردم
تعارض علم و دین
ناکارآمد نشان دادن دین
تحمیل فرهنگ
آموزش
تبلیغات
ارتباطات
انتشارات
تحقیقات
آسیب پذیری های ناشی از مشکلات نظری
آسیب پذیری های ناشی از اشکالات یا ویژگی های ساختاری
فرهنگی
اجتماعی
اقتصادی
سیاسی
آسیب پذیری های ناشی از اشکالات برنامه ریزی اجرا
سیاست های مقابله با تهاجم فرهنگی
سیاست های کلی
راهبردهای اجرایی
جوانان
آموزش و پرورش
دانشگاه ها و نظام آموزش عالی
حوزه های علمیه
مساجد
دستگاه های تبلیغی و رسانه های گروهی
برنامه های فرهنگی و هنری
مطبوعات
صدا و سیما
فهرست منابع

پیشگفتار:
فرهنگ از مقولات سهل و ممتنع است که هم میتوان برخورد سطحی و صوری با آن کرد و هم میتوان به ذات معنایی و لایه های تو در تو، پیچیده و ظریف آن نظر افکند. هم میتوان به مثابه یک ناظر صرف، از بیرون به آن نگریست و درباره آن به داوری نشست و هم میتوان بعنوان یک ناظر بازیگر به اعماق و لایه های درونی آن دست یافت. اگر فرهنگ را معرفت مشترک تعریف کنیم و لایه های آن را از عمیق ترین تا سطحی ترین لایه به ترتیب جهان بینی، ارزش، هنجار، نماد، تکنولوژی مادی (مهارت به کارگیری و ساخت اشیاء) و تکنولوژی اجتماعی (مدیریت و سازماندهی اجتماعی) بدانیم، بطور قطع، فهم و درک عمیق لایه های گوناگون فرهنگ، روش شناسی متناظر و متناسب با خود را می طلبد و این امر مستلزم شناخت پارادایم های شناخت شناسی، مفروضات هستی شنانختی آن ها و اطلاع از توانمندی تکنیک های هر کدام از این روش شناسی هاست.
با هر پارادایم و تکنیکی نمیتوان به لایه های زیرین فرهنگ، به ویژه در سطوح جهان بینی و ارزش ها دست یافت مقاله فرهنگ شناسی، ضمن مرور بر تعاریف مختلف فرهنگ (عمومی) و ارائه تعریف پیشنهادی به بحث در مورد نحله های گوناگون شناخت شناسی و ملزومات هستی شناختی و تناسب آن ها برای مطالعه فرهنگ می پردازد.
بدون تردید توجه به فرهنگ و هویت فرهنگی و تاریخی بعنوان عمیق ترین لایه نظام اجتماعی در تحولات و دگرگونی های اجتماعی و سیاستگذاری ها و رفتارهای اجتماعی لازمه پویایی و بقاء یک نظام اجتماعی است. تاریخ یکصد ساله ایران گواهی است روش بر اهمیت فرهنگ و هویت دینی و تاثیر آن بر میزان موفقیت سیاست های اقتصادی، فرهنگی و حتی برنامه های سیاسی هر زمان بیگانه با فرهنگ و هویت ایم مرز وبوم بوده ایم، حاصلی جز ناکامی و شکست نداشته ایم. همان گونه که اشاره شد دست یابی به حاق و ذات بنیادین فرهنگ نیز کاری سهل الوصول نبوده و نیازمند روش شناسی مناسب و تحقیقات بنیادین و گسترده است.
مقاله تاملی بر نقش نهادهای مردمی در همبستگی اجتماعی، ضمن ریشه یابی یکی از مولفه های فرهنگ، یعنی هنجارها و نهادهای اجتماعی و مرور بر کارکردها و تنوع آن ها به نقش تعیین کننده آن ها در ایجاد همبستگی اجتماعی و تحکیم هویت اجتماعی در سطوح مختلف می پردازد. تعامل و تعاطی فرهنگ. جامعه و ارتباطات فرافرهنگی و فراجامعه ای یکی دیگر از محورهای این مقاله است که ناظر به تغییر و تحول نهادهای اجتماعی و معنادار بودن این تغییر و تحول برای گروه ها و اقشار مختلف است.
این مقاله ضمن پرداختن به تعریف خرده فرهنگ ها و عوامل پیدایی و تنوع آن ها، عامل انسانی دست یابی به وفاق اجتماعی و پایدار را در توجه به حق اجتماعی و مشارکت توسط سیاست گذاران و دولت مردان میداند. این مقاله با توجه به فرآیند تمایز یافتگی در جامعه، شکل گیری خرده فرهنگ ها را امری اجتناب ناپذیر میداند و رویش و تقویت آن ها به ویژه در بعد انجمنی و مدنی با عنایت به فرآیند انسجام و وحدت نمادین در جامعه را توصیه میکند.

 





:: برچسب‌ها: آموزش, آموزش عالی, آموزش و پرورش, ارتباطات, ارزش های اخلاقی, اعتقادات مذهبی, انتشارات, برنامه ریزی, تاریخ, تبادل فرهنگی, تبلیغات, تحقیقات, تهاجم فرهنگی, جوانان, حوزه علمیه, دانشگاه, دانلود پایان نامه, رسانه های گروهی, سیاست, صدا و سیما, علوم اجتماعی, فرهنگ, مذهب, مساجد, مطبوعات, هویت ملی ,
:: بازدید از این مطلب : 86
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 27 تير 1395 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: